Magnetiseren

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Magnetiseren

Ieder mens heeft positieve en negatieve energie door zijn of haar lichaam stromen. Is deze energie verstoord, dan kan men last krijgen van lichamelijke en geestelijke klachten. De magnetiseur is geboren met de gave om energie door te geven en/of te verminderen. Dit is iemand die, met zijn of haar handen, de helende energie kan overbrengen. Een magnetiseur is dus eigenlijk iemand die als doorgeefluik functioneert. Er worden veel cursussen aangeboden om te leren magnetiseren, maar dit is iets heel anders. Magnetiseren heb je of je hebt het niet. Een blinde kan je ook niet laten zien, door een cursus te volgen! Magnetiseren houdt in, dat er een polariteitsenergie wordt overbracht / weggenomen bij de cliënt. Door middel van het overbrengen van deze energie wordt het lichaam weer in balans gebracht en nemen de klachten af.

Hoe werkt een magnetiseur?
De magnetiseur krijgt / ervaart de blokkering en/of pijnlijke plek. Door het plaatsen van de handen op / boven de pijnlijke plek / blokkering gaat de energie weer stromen en de zelfhelende werking in het lichaam begint. De magnetiseur houdt de handen een poosje op deze plek. De cliënt ervaart vaak behoorlijke warmte of kou, op de plaats waar de handen van de magnetiseur zijn.

Soms worden er tintelingen of trillingen waargenomen. Als er voldoende energie verstrekt/geremd is, stopt de magnetiseur op die plaats. De tinteling houdt vaak nog enige tijd aan, de energiestroom is dan nog bezig met herstellen. Sommige mensen ervaren tijdens een behandeling helemaal niets, vooral als men wat sceptisch tegenover de behandeling staat. Dat wil niet zeggen dat de energie niet stroomt, vaak komt dat gevoel wat later binnen. Als je komt voor klachten die vooral geestelijk aanwezig zijn, dan kan het voorkomen dat er tijdens de behandeling emoties loskomen.

Wanneer weet je of het werkt?
Iedereen reageert anders op een behandeling. Vaak komen mensen bij een magnetiseur als ze alles al geprobeerd hebben. Doordat magnetiseren niet wordt vergoed door verzekeringen, volgt men vaak eerst het reguliere medische traject. Medicatie en/of operaties geven meer blokkeringen en dit kan zelfs belemmerend werken. Waarschijnlijk zijn er dan meer behandelingen nodig, om eerst deze belemmeringen op te heffen. In het algemeen is de werking, van het magnetiseren, direct voelbaar. Bestaan de klachten al heel lang dan kan het soms langer duren om de effecten goed waar te nemen. Een magnetiseur is niet altijd in staat om problemen op te lossen. Bij 3 tot 4 behandelingen, is wel duidelijk of de magnetiseur je verder kan/mag helpen.

Bij welke klachten?
In principe kun je je bij talloze klachten laten magnetiseren.

Denk hierbij aan het volgende:

  • Hoofdpijn/nekpijn/rugpijn
  • Maagpijn
  • Chronische ziektes als Fibromyalgie / Reuma / Whiplash
  • Faalangst / Stress / Burn Out / Bijnieruitputting
  • Depressie
  • Slapeloosheid/gebrek aan energie